"Σιχαίνομαι ν' ακολουθώ, σιχαίνομαι και να καθοδηγώ. Να υπακούω; Όχι! Και να κυβερνώ; Ούτε και τούτο! Όποιος δεν φοβάται τον εαυτό του φόβο δεν προκαλεί. Και μόνον όποιος φόβο προκαλεί μπορεί να οδηγήσει άλλους. Σιχαίνομαι ακόμα και να καθοδηγώ τον εαυτό μου! Μ' αρέσει, όπως στα ζώα του δάσους και της θάλασσας να χάνομαι για λίγο να κάθομαι ανακούρκουδα σε μια ερημιά και να στοχάζομαι να ξαναφέρνω πάλι πίσω τον εαυτό μου από μακριά πλανεύοντάς τον για να γυρίσει ξανά σ' εμένα." Nίτσε

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ναζί η ιστορία προειδοποιεί

Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και ένα κείμενο για την άνοδο του φασισμού δε θα ήταν αρκετό  για να δώσει μια πλήρη εικόνα για τα γεγονότα του Β' Π.Π. και την κυριαρχία του Χίτλερ, επέλεξα τη δημοσίευση αυτού του ντοκιμαντέρ.
Το ντοκιμαντέρ, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ διαφωτιστικό για το τί συνέβαινε εκείνα τα χρόνια, αλλά και για τα σημερινά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Μέσα από το ντοκιμαντέρ φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, κάποιοι  εκμεταλλεύονται τις ίδιες καταστάσεις που τότε αντιμέτωπιζε ο γερμανικός λαός και σήμερα αντιμετωπίζει ο ελληνικός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου